Amnesty Nijmegen

Vrouwenrechten Anno NuvrouwenrechtenannonuHet is honderd jaar geleden dat vrouwen streden voor hun recht om te kunnen stemmen. Er is sindsdien veel verbeterd, maar de rechten van vrouwen worden in grote delen van de wereld nog steeds ernstig geschonden. Hoe is het vandaag dan eigenlijk gesteld met de rechten van vrouwen?

De tentoonstelling 'Vrouwenrechten anno nu' verkende de huidige positie van vrouwen in de wereld met verhalen uit landen als China, Iran, Mexico, Jemen, Zuid-Afrika of Ierland. Aan de hand van 'cases' waarvoor actie werd gevoerd door Amnesty International, ontmoetten we verschillende jonge vrouwen die streden voor hun recht op informatie, onderwijs, vrijheid en het recht om over zichzelf en hun eigen lichaam te beschikken.

Hun actuele verhalen gaven een levendig en dynamisch beeld van de wereld waarin moderne en strijdbare vrouwen van nu leven. De tentoonstelling stelde ook vragen bij de situatie in de westerse wereld. Zijn de gelijke rechten van vrouwen in onze cultuur wel zo goed verzekerd als we geneigd zijn te denken?

De tentoonstelling 'Vrouwenrechten Anno Nu' was van 6 maart - 2 april 2017 in de Openbare Bibliotheek Mariënburg tijdens de openingstijden te bekijken.

Klik hier ook voor meer foto's in onze Fotogalerij.

YemeniWomanBikeGroup750
Foto uit de tentoonstelling. U ziet een lid van de Yemeni Women Bike Group © Bushra Al-Fusail