Amnesty Nijmegen

Huis van Compassie Nijmegen

Het Huis van Compassie is een laagdrempelige plek waarin vele verschillende activiteiten plaatsvinden waarbij compassie met de kwetsbaren in onze samenleving centraal staat; compassie met bijvoorbeeld vluchtelingen, mensen die in armoede leven, mensen die sociaal geïsoleerd zijn en/of zorg behoeven en ongedocumenteerde asielzoekers.

Het Huis van Compassie is ook de plek waar Amnesty Nijmegen elke maand drie vergaderingen heeft (Werkgroep, Scholengroep en Vrouwenrechtengroep).

huisvancompassie
Ingang van het Huis van Compassie aan de Vlietstraat 20B

Website: https://www.huisvancompassienijmegen.nl/
Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het Huis van Compassie was ook intiatiefnemer van de Verklaring NIJMEGEN Stad van Compassie die door Amnesty Nijmegen mede is ondertekend:

Mensen geven om elkaar, bekommeren zich om elkaar. Dat is niet nieuw voor Nijmegen, integendeel. Er zijn vele mensen in Nijmegen die zich als privépersoon, binnen vele organisaties, burgerinitiatieven en ondernemingen in Nijmegen, elke dag met compassie, met hart en ziel, inzetten voor het welzijn van mensen, natuur en milieu.

Op vrijdag 9 november 2018 – de international Dag van Compassie – vond de officiële ondertekening van de Verklaring van Nijmegen Stad van Compassie door burgemeester Bruls namens het College van B&W plaats. Inmiddels hebben zo'n 40 privepersonen en organisaties de verklaring ook ondertekend, onder wie door Harry de Ridder namens Amnesty Nijmegen.

Daarmee verklaren de ondertekenaars:

verklaring stadvancompassie

Klik hier voor meer informatie.