Amnesty Nijmegen

Vrouwenrechtengroep

 

vrouwenrechtengroep juni2022 zesleden 

De groep Nijmegen heeft -naast een studentengroep in Utrecht- als enige van Amnesty in Nederland een vrouwenrechtengroep. De groep richt zich op het onder de aandacht brengen van de mensenrechten van vrouwen.
De Vrouwenrechtengroep heeft filosofische avonden, debatten en (film- en theater)avonden georganiseerd over: 

In 2011 heeft de Vrouwenrechtengroep een speciaal Vrouwenlied laten componeren voor Internationale Vrouwendag in dat jaar, op tekst van de dichteres Marjolein Pieks en op muziek van dirigente José Doodkorte.

De Vrouwenrechtengroep heeft ook twee vrouwencasussen van Amnesty geadopteerd. De groep ondersteunde Azza Soliman van de Egyptische organisatie CEWLA en Atena Daemi uit Iran die zich verzette tegen de doodstraf in haar land tot zij in respectievelijk 2021 en 2022 werden vrijgelaten.

We zijn van plan om nog meer acties te bedenken en kunnen daarbij jouw hulp gebruiken.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

logo15jaar

Zie ook de facebookpagina van de Vrouwenrechtengroep en de facebookpagina van de Werkgroep van Amnesty Nijmegen.
Ook verwijzen we graag naar de instagrampagina van de Vrouwenrechtengroep en de instagrampagina van de Werkgroep van Amnesty Nijmegen

Kijk ook naar dit filmpje van 'Altijd Wat Wijzer' dat duidelijk maakt waarom de strijd voor vrouwenrechten nog steeds nodig is:

We gebruiken daarbij graag het motto van Isabel Allende: "Ik kan u beloven dat vrouwen die samenwerken -verbonden, geïnformeerd en ontwikkeld- vrede en voorspoed kunnen brengen op deze verloren planeet."

De Vrouwenrechtengroep herdenkt met warmte de oprichtster Hélène van der Sijp die 20 jaar lang contactpersoon van de groep is geweest en in december 2021 onverwacht is overleden.