Amnesty Nijmegen

Mensenrechtenverdediger Carmen

carmen bij amnesty

De veertiende mensenrechtenverdediger van het Shelter City-project was Carmen uit Venezuela. Ze is woordvoerder van een non-profit organisatie die jonge meisjes ondersteunt als toekomstige vrouwelijke leiders op sociaal, politiek, burgerlijk, cultureel, educatief en wetenschappelijk gebied en op ondernemerschap.
Carmen houdt zich onder meer bezig met het documenteren, verspreiden en aan de kaak stellen van mensenrechtenschendingen in Venezuela.  

Ze was van maart - juni 2022 te gast bij Shelter City Nijmegen. Ze was spreker bij Driestroom en WO=MEN. Op het hoofdkantoor van Amnesty Nederland ging zij in gesprek met de coördinator voor Vrouwenrechten en bij een medewerker die zich bezig houdt met de situatie van Venezuelaanse vluchtelingen in Curaҁao. Ook was ze samen met leden van de Scholengroep Amnesty Nijmegen gastdocent bij het MaasWaal College en Kandinsky College.

Op dinsdag 21 juni was als 14e Shelter City te gast bij de Gemeente Nijmegen, voor een ontmoeting met burgemeester Hubert Bruls en wethouder Grete Visser. Carmen sprak tijdens deze gelegenheid over haar belangrijke werk in Venezuela. Zij gaf aan dat het strijden voor vrouwenrechten in haar thuisland niet als volwaardig wordt gezien, dus voor haar was deze ontmoeting een bijzonder moment. Daarnaast vertelde zij de burgemeester over haar verblijf hier en wat Nijmegen voor haar betekent. Volgens haar is de stad een plek waar alle verbindingen samen komen en waar persoonlijke ontwikkeling goed mogelijk is. Ook hebben zij gesproken over de situatie rondom vluchtelingen in Venezuela en de verschillen tussen grenzen in Europa en Latijns-Amerika.

Onderdeel van het Shelter City-project is het ontmoeten van veel verschillende mensen. Ze had een gezellige avond bij de Vrouwenrechtengroep van Amnesty Nijmegen en bij drie leden van het Shelter City-team, zoals op de foto hieronder.

team met carmen