Amnesty Nijmegen

Mensenrechtenverdediger Midhat

midhat in nijmegen

De zesde mensenrechtenverdediger van het Shelter City-project was Midhat uit Soedan. Midhat traint andere mensenrechtenverdedigers om hun digitale en fysieke veiligheid te vergroten. Hij werkt ook veel met jongeren uit verschillende Soedanese steden, waarbij zij allerlei sociale en mensenrechtenthema’s (oorlog en vrede, vrijheid van meningsuiting, de positie van vrouwen, milieukwesties en onderwijs) vastleggen en op een digitale of creatieve manier aan andere jongeren doorgeven.

Midhat was van september-november 2017 te gast van Nijmegen. Hij heeft les gegeven over mensenrechten in zijn land op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg, hij heeft een presentatie gegeven over conflicten in Soedan aan bachelor-studenten bij colleges van het Centrum voor Internationale ConflictAnalyse en Management (CICAM) van de Radboud Universiteit en hij was bij diverse Amnesty-bijeenkomsten aanwezig.

Een van de hobbies van Midhat was het spelen op een mondharmonica. Klik hier (in mp4) om naar zijn kunsten te luisteren. 

midhat mondharmonica